Antiek Restauratie

Bij het restaureren van antiek vind ik het zeer belangrijk dat zoveel  mogelijk van het verleden bewaard blijft. Mocht dit op wat voor manier dan ook niet kunnen, dan probeer ik het op een zo origineel mogelijke manier te restaureren.

Bij het restauratiewerk werk ik zoveel mogelijk op de originele wijze, zoals met oud handgereedschap, om de beste uitstraling te krijgen.

Hierbij maak ik gebruik van oorspronkelijke materialen, zoals warme huiden, beenderlijm en oud (massief)hout, maar ook gezaagd en gestoken fineer.

Zoekgeraakte sleutels of ontbrekende handgrepen komen ook regelmatig voor in mijn werk. Dit werk is voor mij ook geen probleem. Sleutels maak ik weer bij, zodat er geen complete sloten vervangen hoeven te worden. Handgrepen maak ik zelf of bestel ik uit Engeland of Parijs. Voor exclusieve meubels kan zelfs beslag worden bijgegoten.

Dankzij een groot assortiment aan materialen en een grote diversiteit daarin, zullen restauraties voor zo ver als mogelijk niet meer zichtbaar zijn en kan uw meubelstuk er weer tegen voor een aantal generaties.

Projecten